Äppelpaj

med glass och björnbär

6 personer
Pajdeg
150 g vetemjöl
150 g havregryn
125 g smör
2 st äggulor
150 g socker
3 msk vatten
Fyllning:
2 äpplen
1 dl Mersmak Honung & Vanilj
Mandelcreme
100 g mandelmassa
100 g osaltat smör
100 g strösocker
4 st äggulor
Chokladsås på tub
Björnbär
Basilika
3 dl vispgrädde
Blanda vetemjöl, havregryn och rumstempererat smör. Vispa ihop ägg, socker och vatten. Blanda ihop äggsmeten med mjölblandningen. Knåda degen. Tryck ut degen i en smord pajform.
Gräddas i ugn 15–20 minuter i 180 grader.
Skala äpplen i skivor och koka upp tillsammans med Mersmak Honung&Vanilj till en kräm. Lägg i formen.
Mandelcreme: Blanda ihop mjukt smör, socker, mandelmassa och ägg till en slät kräm. Bred mandelcremen över äppelkrämen och grädda ytterligare 15–20 minuter i 180 grader.
Servera med grädde och garnera med basilika och chokladsås.